Zebrasoft Kft.: vonalkódos pénztárgép megoldások, vonalkód technikai eszközök

ZEBRASOFT Kft.

Vonalkódos pénztárgép rendszerek,
Vonalkód technikai eszközök


Vonalkód olvasó

Vonalkód olvasó, lézeres, CCD-s, vezeték nélküli vonalkód olvasók

Vonalkód olvasó, lézeres, CCD-s, vezeték nélküli vonalkód olvasók

A vonalkódolvasóknak a legkisebbtől a legnagyobb vállalkozásig meg van a saját helye és feladata. Legyen szó kereskedelmi vagy ipari felhasználásról, nálunk megtalálja a megfelelő készüléket. Kézi, állványos, beépíthető vagy akár 2D vonalkódolvasók közül válogathat. Megoldásaink között ugyanúgy szerepelnek a mobilabb vezeték nélküli vagy akár a nagy terhelést bíró vezetékes modellek is.

Az aktuális terméklistánkat itt találja: Zebra vonalkódolvasó vásárlás - kedvező árak, ingyenes tanácsadás

A vonalkód a kereskedelemben használt, különböző vastagságú függőleges vonalakból és az alattuk elhelyezett számokból álló jelzés az áruk csomagolásán, amely lehetõvé teszi az áru következõ adatainak azonosítását:

* a gyártó ország,
* a gyári szám,
* a gyártó cikkszáma.

A vonalkód leolvasását erre kifejlesztett készülék teszi lehetõvé, elsõsorban a pénztárosok számára. Legelõször az Amerikai Egyesült Államokban, Troy városban (Ohio állam) alkalmazták egy szupermarketben 1977. június 26-án. A vonalkód használata az 1990-es évek óta Magyarországon is elterjedt. (Mo.-n elõször a Skála Áruházak vezette be; 1984-ben.)

A vonalkódban nem a fekete vonalak, hanem a köztük lévõ fehérek a "hasznosak", mivel ezekrõl verõdik vissza a leolvasó által kibocsátott impulzus. A különbözõ vastagságú, és távolságú fehér vonalak egy számsorozatot kódolnak, ami általában olvasható is a vonalkód alatt.

Az Európában használt vonalkód szabványa a GS1 kódolás (régebben EAN kódolás, azaz European Article Numbering), ebben 13 számjegy jelöli az illetõ terméket. Ezen számsorozat utolsó jegye egy ellenõrzõ szám, ami egy speciális algoritmus eredményeképpen adódik az elsõ 12 számjegybõl.

Az elsõ tizenkét számjegy az alábbi jellemzõket határozza meg:

* 1-3. számjegyek: a gyártási ország (Magyarország esetében 599*********)
* 4-12. számjegyek: egyrészrõl a gyártót jelölik, másrészrõl azt, hogy az adott termék hányadik a gyártó által készített listán

A gyártó számát aszerint határozzák meg, hogy hány darab termék(10000 vagy 100000) kódolási lehetõségét vásárolja meg. Természetesen, mivel csupán egy sorszám utal (az ország és a gyártó száma után) a termékre, külön kell a leolvasó (kereskedõ) rendszerében hozzárendelni a termék valódi nevét. Így a fenti módon képzett számhoz a gyártón múlik, hogy mit is rendel hozzá. Csak a termék nevét, vagy eltérõ kódokkal jelöli a méreteket is, esetleg ezen belül a színeket is külön kezeli (hogy csak kettõt emeljünk ki a számtalan tulajdonság közül, ami egy terméket jellemezhet).


A vonalkódolvasók felhasználása cégenként változik. Lehet szó egy sarki
kisboltról vagy akár egy multinacionális logisztikai cégről, az elvégzendő
feladatok listája nagyban különbözik. Nyilvánvaló, hogy ezekre a munkákra másés más készülékek lesznek megfelelőek.

Nálunk mind ipari, mind bolti vagy irodai felhasználásra megfelelő vonalkódolvasókat is találhat.

Választékunkkal igyekszünk az összes vállalkozás igényeit kielégíteni és
mindenkinek segíteni megtalálni a számára legmegfelelőbb választást.

Megtalálhatóak nálunk az egyszerűbb kézi olvasók akár vezetékes vagy vezeték
nélküli változatban is, a kasszasorokon használható pultba szerelhető olvasók vagy akár az egyszerűbb állványos készülékek. A komolyabb feladatok
megoldására is alkalmas 2D vonalkódolvasók pedig a nagyobb árukészlettel
vagy összetettebb adatokkal dolgozó cégeknek nyújtanak majd segítséget.

A kábeles csatlakozású olvasók helyhez kötöttebb megoldást nyújtanak a
vezeték nélküli megoldások pedig sokkal mobilisebbek. Fontos szempont lehet
még, hogy mekkora terhelésnek és milyen környezeti hatásoknak lesz kitéve a
készülék. Az általunk forgalmazott vonalkódolvasók minősége minden esetben
kiváló, ám egyes munkák az átlagosnál strapabíróbb készülékeket kívánnak
meg, így választékunkban ezek az olvasók is megtalálhatóak.Termékeink

Datalogic Vonalkód olvasó

Datalogic Kereskedelmi alkalmazású vonalkód olvasók

Intermec Vonalkód olvasó

Intermec Kézi vonalkód olvasók

Metrologic Vonalkód olvasó

Metrologic vonalkód olvasók

 

CCD érintőolvasók Vonalkód olvasó

Belépő szintű kézi vonalkódolvasók

2D vonalkódolvasók Vonalkód olvasó

Kézi vonalkód olvasók kétdimenziós vonalkódok olvasására

 

Pult szkennerek Vonalkód olvasó

Omnidirekcionális fix telepítésû vonalkódolvasók

 
 

Megoldások

Pénztárgép rendszerek

Pénztárgép megoldásokSpeciális pénztárgépet fejlesztettünk ki a benzinkutas felhasználásokra. Pénztárgépeink egyedileg üzemeltethetők, vagy hálózatba köthetők. Pénztárgépeink kapcsolódnak a cégünk által kifejlesztett ZebraSys áruforgalmi rendszerhez.

Részletesen

Vonalkód technológia

Vonalkód technikai megoldásokBarcode, vonalkód rendszerek forgalmazása és a rájuk alapuló technológia a Zebrasoft Kft. egyik fő területe. A benzinkutas, kereskedelmi vonalkódos pénztárgép rendszerünk évek óta szolgálja Ügyfeleink széles körét.

Részletesen

Szoftver

Kész rendszerünk van kereskedelmi vonalkódos pénztárgép rendszerre, benzinkutas pénztárgép rendszerre, vendéglői és kávéházi rendszerre, de van tárgyiegszköz nyilvántató szoftverünk és leltár szoftver is. Ezen kívül szervíz szoftverrrel és komlett rendszerrel is rendelkezünk a garanciális, karbantartási és eseti javításokra szervízbe leadott eszközök mozgásának nyomon követését biztosító programmal.

Részletesen

 

Szolgáltatások

Pénztárgép rendszerek

Pénztárgép rendszerekA Zebrasoft Kft. 1989 óta fejleszti vonalkódos pénztárgépes rendszereit. Pénztárgépes rendszereink a kereskedelem számos területén megtalálhatók, az egyszerű élelmiszerboltoktól kezdve, a pénztárgépeket tízes nagyságrendben használó szupermarketekig, vagy a speciális benzinkutas pénztárgépekig.

Részletesen

Rendszerek karbantartása

A ZEBRASOFT Kft 1989-ben alakult, vonalkódtechnikán alapuló kereskedelmi rendszerek létrehozására, telepítésére, karbantartására. Az elmúlt években számos rendszert hoztunk létre önállóan, és más cégek partnereként egyaránt.

Részletesen

Garancia és szervíz

Termékpalettánkon megtalálja a vonalkódnyomtató, címkenyomtató, vonalkód olvasó, címke olvasó, adatgyűjtő, kártyanyomtató mellett a dokumentum olvasók, és a termékeinkhez kapcsolódó szoftverek széles tárházát.

Részletesen