Zebrasoft Kft.: vonalkódos pénztárgép megoldások, vonalkód technikai eszközök

ZEBRASOFT Kft.

Vonalkódos pénztárgép rendszerek,
Vonalkód technikai eszközök


Barcode reader

Bardoce reader, laser, CCD , cordless barcode readers

Vonalkód olvasó, lézeres, CCD-s, vezeték nélküli vonalkód olvasók

The barcode a kereskedelemben használt, különbözõ vastagságú függõleges vonalakból és az alattuk elhelyezett számokból álló jelzés az áruk csomagolásán, amely lehetõvé teszi az áru következõ adatainak azonosítását:

* a gyártó ország,
* a gyári szám,
* a gyártó cikkszáma.

A vonalkód leolvasását erre kifejlesztett készülék teszi lehetõvé, elsõsorban a pénztárosok számára. Legelõször az Amerikai Egyesült Államokban, Troy városban (Ohio állam) alkalmazták egy szupermarketben 1977. június 26-án. A vonalkód használata az 1990-es évek óta Magyarországon is elterjedt. (Mo.-n elõször a Skála Áruházak vezette be; 1984-ben.)

A vonalkódban nem a fekete vonalak, hanem a köztük lévõ fehérek a "hasznosak", mivel ezekrõl verõdik vissza a leolvasó által kibocsátott impulzus. A különbözõ vastagságú, és távolságú fehér vonalak egy számsorozatot kódolnak, ami általában olvasható is a vonalkód alatt.

Az Európában használt vonalkód szabványa a GS1 kódolás (régebben EAN kódolás, azaz European Article Numbering), ebben 13 számjegy jelöli az illetõ terméket. Ezen számsorozat utolsó jegye egy ellenõrzõ szám, ami egy speciális algoritmus eredményeképpen adódik az elsõ 12 számjegybõl.

Az elsõ tizenkét számjegy az alábbi jellemzõket határozza meg:

* 1-3. számjegyek: a gyártási ország (Magyarország esetében 599*********)
* 4-12. számjegyek: egyrészrõl a gyártót jelölik, másrészrõl azt, hogy az adott termék hányadik a gyártó által készített listán

A gyártó számát aszerint határozzák meg, hogy hány darab termék(10000 vagy 100000) kódolási lehetõségét vásárolja meg. Természetesen, mivel csupán egy sorszám utal (az ország és a gyártó száma után) a termékre, külön kell a leolvasó (kereskedõ) rendszerében hozzárendelni a termék valódi nevét. Így a fenti módon képzett számhoz a gyártón múlik, hogy mit is rendel hozzá. Csak a termék nevét, vagy eltérõ kódokkal jelöli a méreteket is, esetleg ezen belül a színeket is külön kezeli (hogy csak kettõt emeljünk ki a számtalan tulajdonság közül, ami egy terméket jellemezhet).Termékeink

Datalogic Barcode reader

Datalogic Kereskedelmi alkalmazású vonalkód olvasók

Intermec Barcode reader

Intermec Handheld, light industrial barcode reader

Metrologic Barcode reader

Metrologic barcode reader

 

CCD érintőolvasók Barcode reader

Entry level handheld barcode readers

Általános célú kézi vonal Barcode reader

General purpose handheld barcode readers

2D vonalkódolvasók Barcode reader

Handheld barcode readers for scanning 2D barcodes such as Datamatrix or PDF 417

 

Pult szkennerek Barcode reader

Omnidirectional fixed barcode readers

 

Ipari kivitelű kézi vonalkódolvasó Barcode reader

Handheld barcode readers for industrial applications

 

Megoldások

Pénztárgép rendszerek

Speciális pénztárgépet fejlesztettünk ki a benzinkutas felhasználásokra. Pénztárgépeink egyedileg üzemeltethetok, vagy hálózatba köthetok. Pénztárgépeink kapcsolódnak a cégünk által kifejlesztett ZebraSys áruforgalmi rendszerhez.

Részletesen

Vonalkód technológia

Barcode, vonalkód rendszerek forgalmazása és a rájuk alapuló technológia a Zebrasoft Kft. egyik fő területe. A benzinkutas, kereskedelmi vonalkódos pénztárgép rendszerünk évek óta szolgálja Ügyfeleink széles körét.

Részletesen

Szoftver

Kész rendszerünk van Kereskedelmi vonalkódos pénztárgép rendszerre, benzinkutas pénztárgép rendszerre, vendégloi és kávéházi rendszerre, de van tárgyiegszköz nyilvántató szoftverünk és leltár szoftver is. Ezen kívül szervíz szoftverrrel és komlett rendszerrel is rendelkezünk a garanciális, karbantartási és eseti javításokra szervízbe leadott eszközök mozgásának nyomon követését biztosító programmal.

Részletesen

 

Szolgáltatások

Pénztárgép rendszerek

A Zebrasoft Kft. 1989 óta fejleszti vonalkódos pénztárgépes rendszereit. Pénztárgépes rendszereink a kereskedelem számos területén megtalálhatók, az egyszerű élelmiszerboltoktól kezdve, a pénztárgépeket tízes nagyságrendben használó szupermarketekig, vagy a speciális benzinkutas pénztárgépekig.

Részletesen

Rendszerek karbantartása

A ZEBRASOFT Kft 1989-ben alakult, vonalkódtechnikán alapuló kereskedelmi rendszerek létrehozására, telepítésére, karbantartására. Az elmúlt években számos rendszert hoztunk létre önállóan, és más cégek partnereként egyaránt.

Részletesen

Garancia és szervíz

Termékpalettánkon megtalálja a vonalkódnyomtató, címkenyomtató, vonalkód olvasó, címke olvasó, adatgyűjtő, kártyanyomtató mellett a dokumentum olvasók, és a termékeinkhez kapcsolódó szoftverek széles tárházát.

Részletesen